Posts

MARY KAY TIMEWISE LIQUID FOUDATION - UNTUK KULIT NORMAL HINGGA KULIT BERMINYAK

Image
Foundation atau bedak asas adalah salah satu bahan solekan yang digunakan untuk menutup kekurangan, sekatakan warna kulit dan boleh memberi efek flawless pada kulit muka kita.  Foundation juga ada dalam bentuk cecair, krim dan juga bentuk stick.
Tetapi bentuk cecair adalah paling popular memandangkan ianya lebih cepat meresap dalam kulit.

Apa yang Sue nak sharekan di sini ialah Mary Kay Timewise Liquid Foundation.  Ada 2 jenis, satu untuk kulit kering ke normal (Luminous Wear) dan satu lagi adalah untuk kult kombinasi ke berminyak (Matte Wear).  So kita boleh pilih mana-mana yang sesuai dengan jenis kulit kita. Jangan pakai sebarangan pulak, sayang tau kat kulit kita.




Fondation Mary Kay juga sesuai dipakai setiap hari kerana ianya tidak menyumbat pori kulit. Ada sesetengah foundation di pasaran bahannya boleh menyumbat pori, akibatnya pori tersumbat dan boleh menimbulkan jerawat pada kulit muka.

Oleh kerana foundation ini adalah terdiri dari salah satu rangkaian produk Timewise iaitu…

JANUARI 2019 FESTIVE

Image
Diam tak diam, seminggu dah kita menjejaki tahun baru 2019.  Tak sempat nak update tentang ofer terbaru.  Macam biasa dalam Mary Kay every month, menawarkan pelbagai offer menarik dengan harga yang berpatutan.  Selain itu ada FREE gift menanti dengan setiap pembelian yang ditetapkan.

Jom kita tengok antara tawaran menarik bagi bulan ini :





Set Promo Flawless like Mirror

Cut Off 25% only RM161 !

❤PRIMER FOUNDATION๐Ÿ’•

๐ŸŒน Gel yang ringan dan mudah dipakai
๐ŸŒน Mengekalkan makeup dan pemakaian foundation.
๐ŸŒน Sesuai utk semua jenis kulit
๐ŸŒน Makeup nampak lebih licin dan flawless
๐ŸŒน Memberi perlindungan kepada muka
๐ŸŒน Hasil kajian menunjukkan 120 wanita menggunakan foundation primer tiap-tiap hari.

* ❤FOUNDATION๐Ÿ’•*

๐Ÿ˜Mary Kay liquid foundation dapat membantu menyelesaikan masalah anda itu.. Nak tahu guna Mary Kay liquid foundation ni,  memang sangat best ❗❗
.
๐Ÿ’Ž Ringan
๐Ÿ’Ž Non-Comodegenic (TAK SUMBAT PORI)
๐Ÿ’Ž Natural look
๐Ÿ’Ž Kemas
๐Ÿ’Ž Senang nk dibersihkan
๐Ÿ’Ž Apabila berpeluh makeup tak bertompok2
๐Ÿ’Ž Sesuai untuk se…

TAHUN BARU - 2019

Image
Alhamdulillah.

NEW MONTH, NEW PROMOTIONS!

Image
Teks : Suehaiza Salam
Foto : Mary Kay Malaysia


Assalammualaikum semua.

Lamanyaaa tak update blog. Almost 5 bulan. Mohon ampun la ye, kekangan masa dan terlalu banyak perkara yang jadi tahun ini.

Tapi hari ini, bersempena dengan New Year for Mary Kay, Sue berazam untuk lebih komited dan rajin update blog hehe.

Bulan Ogos 2018, macam biasa bila masuk bulan baru mesti ada promosi baru.

Jom kita tengok foto-foto promosi Mary Kay, Sue yang tengok pun geram je.  Malam ini Sue update gambar dulu ye, nanti detail kita sambung esok ye.

Sebab terlalu banyak info yang Sue nak kongsikan.

Pembelian satu set Melacep termasuk serum TERBARU Mary Kay LUMIVIE akan dapat Champagne Cosmetic Pouch. Seriously memang nampak mewah pouch ni.



Promosi kedua, untuk penjagaan mata lebih efektif boleh cuba set ini.
Beli Indulge Soothing Eye Gel, TimeWise Age Fighting Eye Cream dan Mary Kay Eye Primer dapat PERCUMA satu lagi Indulge Soothing Gel. Wow sangat!.




Dan promosi terakhir, set Flawless Face - Beli mana-man…

APA ITU SKINVIGORATE BRUSH?

Image
Teks : Suehaiza Salam
Foto : Mary Kay Malaysia


Apa itu Skinvigorate Brush?





Skinvigorate brush ini adalah perantin pembersih wajah yang mencuci 85% lebih baik dan bersih dari menggunakan tangan. 400 putaran seminit mampu membantu mengurut keseluruhan wajah serta melancarkan perjalanan darah.  Perjalanan darah yang baik di bawah kulit dapat memberi kulit wajah yang sihat dan lebih berseri.
Kulit wajah kita mempunyai 20,000 pori-pori.  Jerawat akan terhasil apabila pori-pori tersumbat dengan kotoran dan minyak.   Berus pencuci Skinvigorate ini diciptakan khas di mana berusnya juga mempunyai 20,000 berus nipis dan sangat kecil, sangat kecil dari pori-pori di kulit wajah kita khasnya untuk mencuci kotoran sehingga dalam pori-pori.
Skinvigorate sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif kerana berusnya yang sangat lembuh pada wajah.
Jangan risau kerana berus Skinvigorate ini kalis air dan kedap.  Awak boleh letak sahaja di tepi sinki atau di dalam bilik mandi.
Iany…

LASHES INTENSITY MASCARA

Image
Teks : Mkay Suehaiza
Foto : Mary Kay Malaysia


Dah masuk bulan kedua kita dalam tahun 2018. Bulan baru, promosi baru lah pula.
Sempena bulan Februari 2018 ini, Mary Kay memperkenalkan Lashes Intensity Mascara.





Mary Kay Lashes Intensity Mascara ini akan memberikan efek WOW pda bulu mata anda.  Menampilkan berus yang direka khas dan berunsurkan Double-Impact, bulu mata akan kelihatan lebih tebal. Kandungan pigmen di dalam maskara yang kaya dengan mineral memberikan warna hitam yang sempurna untuk setiap helaian bulu mata.






Berus Double Impact :

i) Mengembang - Bulu kejur pendek di "zon volum" dapat menyimpan maskara sihat dengan setiap salutan.

ii) Memanjang - Bulu kejur di "zon menyikat" dapat membalut dan memanjangkan bulu mata dari akar hingga ke hujungnya.


Apa lagi yang best tentang Lashes Intesity Mascara ini, ia bertindak sebagai perapi bulu mata kerana ia mengandungi :

* Pro Vitamin B5 - Membantu melindungi, merapi dan memperkuatkan bulu mata.

* Emolien sebasti…

MARY KAY REPLENISHING SERUM C

Image
Teks : Mkay Suehaiza
Foto : Google Images




Hello! Malam ini Sue nak sharing produk terbaru dari Mary Kay iaitu TimeWise Replenishing Serum C.

Tapi sebelum itu, apa sebenarnya fungsi serum ye?
Sebenarnya fungsi serum ialah bergantung kepada bahan aktif yang ada di dalamnya.  Ada yang untuk merawat kedutan, jeragat, anti-penuaan, pigmentasi mencerahkan kulit dan sebagainya.
Bermakna serum adalah untuk melengkapkan lagi perawatan kecantikan kulit.

Nak tahu hasil dari satu kajian pengguna selepas menggunakan TimeWise Replenishing Serum C ialah:

90% mengatakan kulit tampak lebih elok.
89% mengatakan kulit terangkat dan cepat pulih.
86% mengatakan kulit lebih sihat.

Okay sekarang Sue nak beritahu pula apa kerja TimeWise Replenishing Serum C ini pada kulit kita,

i) Ianya kaya dengan antioksidan bermakna kulit akan lebih sihat dan tidak mudah teroksidan.

ii) Membantu mengekalkan kolagen yang sedia ada. Maknanya dalam kulit kita ini telah ada kolagen, jadi kita kena jaga dan pakai serum ini su…